Hvalpetræning

På denne side kan du læse om, hvordan vi arbejder med vores Engelske Springer Spanielhvalpe og hvalpetræning. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om vores kennel, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Springer-hvalpe

Karaktertest
Når hvalpene er 7 uger, bliver de karakter-testet af en erfaren træner fra Spaniel klubben. Ved en karaktertest undgår du at få fejlplaceret din hvalp, og du får kendskab til hvalpens stærke og svage sider.

Hvorfor karakter-tester jeg?
Vi sørger for, at ejeren får den hund, som passer bedst ind på alle måder. Altså både udfra familiens ønsker, men også sammensætningen af familien og hvalpens egenskaber.

Hvalpetræf
 Hvis der er tilslutning til det tilbyder jeg nye hvalpekøbere hvalpetræf herhjemme, som typisk finder sted i weekenden på formiddage.

Informationsaften
Når hvalpene er præcis 7 uger gamle, holder vi informationsaften for alle hvalpe-købere, hvor vi fortæller om alle de grundlæggende ting ved at få en hvalp samt gode råd og tips ud fra al den erfaring, vi efterhånden har opbygget.

Socialisering / Motivation
Hvalpene bliver socialiseret på alle måder. Både med små og store børn, heste, lege, lyde, køre i bil ud til fjorden og i skoven og ikke mindst med masser af kærlighed i hvalpens første 8 uger. De vokser op indenfor sammen vores øvrige hunde. Når de er 10 dage gamle, får de lov til at snuse til fasanvinger og kaninskind. Allerede som 5 uger gamle begynder jeg at apportere med dem dagligt. Alle hvalpe kan apportere både fasanvinger og kaniner, når de er klar til at flytte hjemmefra. Jeg lærer dem også, hvad en saks og en børste er.

Fløjte
Når de begynder at få fast føde omkring 3 ugers alderen, begynder jeg at bruge fløjten, når de skal komme og spise. På den måde sikrer jeg mig, at hunden altid kommer på fløjten, og deres nye ejere får en hund, som altid kommer, når man kalder.

 Renlighed
Når de begynder at få fast føde omkring 3 ugers alderen, begynder renligheds træningen også så småt. Hvalpene kommer ud, efter de har spist, leget og sovet. Den sidste uge inden de flytter hjemmefra, er de fleste hvalpe stort set renlige. De kan alle sammen tisse på kommando.

Besøg
Fra hvalpene er 3 uger gamle, holder vi åbent hus i alle weekender frem til, de skal ud til deres nye familier. Alle hvalpekøbere kan komme forbi og se, hvordan hvalpene udvikler sig og hygge med dem.